Over ons
TCP is volledig erkend in 12 landen in de EU, om ervoor te zorgen dat elke aansprakelijkheid en eis veilig en efficiënt is gedekt.
Onze services
TCP is actief in 12 landen in Europa en helpt bureaus, werkgevers en particulieren bij het creëren van soepele, efficiënte arbeidsrelaties zonder kans op financiële schade.
Wat wij voor u doen
Wij regelen alles zo soepel en onzichtbaar mogelijk voor u, of u nu een opdrachtnemer, bureau of werkgever bent.

arrowD

Wat wij voor u doen

Wij regelen alles zo soepel en onzichtbaar mogelijk voor u, of u nu een opdrachtnemer, bureau of werkgever bent.

Waarom zou je problemen oplossen als je ze kunt vermijden?

Wij zorgen dat alles, en dan bedoelen wij ook echt alles, wordt uitgevoerd met volledige naleving van de wetten van elk land. Vennootschapsrecht, persoonlijke belasting, werkvergunningen, aansprakelijkheid, zelfs de facturering.

Eigenlijk zijn wij zo zeker dat we alles goed doen, zonder iemand op enige manier bloot te stellen, dat wij de werkgever, het bureau en het individu vrijwaren van enig compliance risico in een van de 12 landen waar wij mee werken.

Kortom, wij lossen geen compliance problemen op. Wij zorgen ervoor dat ze niet voorkomen.

Kort door de bocht zorgt niet voor minder risico

Wij begrijpen de aantrekkingskracht van het hier en daar overslaan van een paar stappen. Het betekent dat mensen met iets meer naar huis gaan, werkgevers niet extra hoeven te betalen om de juiste mensen te krijgen en de administratie wordt in zijn geheel beperkt.

Als iedereen er zogenaamd van profiteert, wat zou er dan nog mis kunnen gaan?

Kort gezegd, het is een enorm risico. Ketenrecht bepaalt dat iedereen die betrokken is bij de overeenkomst -werkgever, bureau en opdrachtnemer- in aanmerking komt voor een boete en bestraft kan worden, dus iedereen loopt een risico.

Dus wanneer de autoriteiten een kijkje komen nemen, en ze zijn steeds meer geïnteresseerd in het handelen van multinationals, kunnen de kosten voor iedereen zeker snel oplopen, maar vooral voor het bedrijf.

Wat kost het als je gepakt wordt?

Sancties verschillen per land, maar over het algemeen wordt een arbeidskracht gezien als werknemer van de eindklant en alle betalingen die voor die persoon aan het bureau zijn overgemaakt worden gezien als netto betalingen. Deze betalingen worden vervolgens gebruteerd om te berekenen hoeveel belasting en sociale verzekering betaald had moeten worden.

Dit wordt opgeteld bij boetes die vaak het dubbele van de heffing bedragen. In België bijvoorbeeld, kan de totale heffing 350% van het tarief van een individu bedragen en tot 250 % in Nederland, wat in de honderdduizenden euro’s kan lopen.

Krachtens ketenrecht loopt iedereen risico en als iemand wordt gepakt kan iedereen een boete krijgen en gestraft worden.

Waarom zou u het risico nemen?

Zie het als een soort verzekering. Ja, het kan duurder zijn dan op geluk te vertrouwen, maar zou u zonder durven zitten?

Wij halen ieder risico uit uw regelingen. Met TCP Solutions achter u kunnen de autoriteiten zoeken wat ze willen, er valt niets te vinden.

Neem contact op
Bel +31 (0) 206 757 162 of verzend een bericht zoals hieronder aangegeven

 

Nieuws & Opinie

whitepaper-new
De GDPR in vogelvlucht
ZZP
U bent op zoek naar een broker en wilt het liefste vooral bezig zijn met uw ondernemerschap?  Hoe werkt het
Working in the Netherlands. What do I need to know?