Flag_of_the_Netherlands NEDERLAND: FAQs

Hieronder staan enkele van de meest gestelde vragen over tewerkstelling en werken in Nederland.

Wat is een NEN 4400-1 Certificering?

Dit is de nationale norm voor bureaus die tijdelijke arbeidskrachten leveren en voor de individuen, evenals onderaannemers, die ten behoeve van belasting- en sociale verzekeringsdoeleinden gevestigd zijn in Nederland. Het doel van de norm is te helpen om ervoor te zorgen dat werkgevers en bureaus geen boetes hoeven te betalen voor te weinig betaalde belastingen aan de Nederlandse Belastingdienst en overige overheidsinstanties.

Wat is een G-rekening?

Wanneer je personeel aanstelt, uitleent of detacheert aan Nederland, kan de werkgever je vragen om een G-rekening te openen. Dit is een bevroren rekening die je kunt gebruiken voor het betalen van loonbelasting en BTW aan de Nederlandse overheid. De ontvanger stort het geschatte bedrag op uw G-rekening en u kunt dit gebruiken voor het betalen van loonbelasting en BTW. Indien u deze betalingen niet doet kan de Belastingdienst de ontvanger niet aansprakelijk stellen voor het bedrag dat zij op de G-rekening hebben gestort.

Wat is een BV?

Dit is een Besloten Vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Het is vergelijkbaar met een Duitse GmbH, een Amerikaanse LLC of een Britse limited company. De BV heeft een wettelijke status en het Eigen Vermogen is onderverdeeld in aandelen.

Wat is een Jaaropgave?

Dit is een jaarlijks overzicht die mensen aan het einde van het belastingjaar van hun werkgever ontvangen. Het laat zien hoeveel een individu bij de werkgever heeft verdiend en hoeveel van de verdiensten de werkgever aan de belastingdienst heeft betaald.

Waarom kan ik mijn eigen besloten/naamloze vennootschap met beperkte aansprakelijkheid niet gebruiken als ik internationaal werk?

Dat kan wel, zolang u het ten behoeve van de belasting wel aangeeft bij de plaatselijke autoriteiten. Als u dit eenmaal hebt gedaan kan uw bedrijf namens u een A1-formulier aanvragen, met u als medewerker. U moet vervolgens een loonadministratie voeren in uw land van herkomst en in het land waarin u werkt, belasting aftrekken voor het land waarin u werkt en al het overige dat u verschuldigd zou zijn aan uw land van herkomst, samen met de sociale verzekeringen die u in uw land van herkomst betaalt.

Wat is de 30% belastingaftrek?

Dit is een speciale stimulans in Nederland, wat inhoudt dat u wordt gezien als een ‘zeer gewilde arbeidskracht’ die vaardigheden bezit waar weinig aanbod van is en veel vraag. Het betekent dat de eerste 30% van uw inkomen is vrijgesteld van Nederlandse belastingen, hoewel sociale verzekeringen nog wel verschuldigd zijn.

Kom ik in aanmerking voor de A1?

Ervan uitgaande dat u op een loonlijst uit het VK staat, kan uw werkgever een A1 voor u aanvragen. Dit in onderworpen aan de goedkeuring van de HMRC (Belastings- en douanedienst van de VK).

Wat is de 183-dagenregeling?

Dit is ontworpen voor projectmatige opdrachten. Het betekent dat een besloten/naamloze vennootschap een werknemer met een A1 aan het werk kan sturen voor een opdrachtgever in het buitenland en als ze daar minder dan 183 dagen zullen zijn is het niet nodig om de belasting van dat land in te houden. Er is echter een strenge regel dat deze werknemer niet op locatie kan werken voor anderen dan de opdrachtgever die ze een factuur sturen en ze mogen niet via derden, zoals een bureau, werken.

Neem contact op
Bel +31 (0) 206 757 162 of verzend een bericht zoals hieronder aangegeven

 

Nieuws & Opinie

whitepaper-new
De GDPR in vogelvlucht
ZZP
U bent op zoek naar een broker en wilt het liefste vooral bezig zijn met uw ondernemerschap?  Hoe werkt het
Working in the Netherlands. What do I need to know?