FAQs

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik jullie betalen terwijl mijn bedrijf al HR en accountants heeft?

Uw medewerkers zijn ongetwijfeld goed opgeleide, ervaren vakmensen maar wij hebben jaren ervaring in werken met bedrijven, bureaus, particulieren en overheidsbestuurders uit meerdere landen in Europa. Het is veel eenvoudiger om onze vakkundige services te gebruiken dan tijd en geld te besteden aan het uitzoeken hoe je het zelf moet doen.

Hoe betrokken moet je zijn bij onze processen?

Wij streven ernaar om zo onzichtbaar mogelijk te zijn en overal voor te zorgen zonder veel gedoe.

Wat gebeurt er als er iets fout gaat?

Wij zijn zo zeker van onze services dat wij u- opdrachtgever, bureau of opdrachtnemer - vrijwaren van verlies als gevolg van de onjuiste tewerkstelling van personeel of niet-betaling van belasting en sociale verzekeringen.

Waar moet ik mijn belastingen en sociale verzekeringen betalen?

Het eenvoudige antwoord is aan het land waarin u werkt. Maar het is niet zo eenvoudig. Het kan van veel dingen afhangen, en daarom helpt TCP bureaus en werkgevers om de juiste bedragen aan belasting te betalen aan de juiste autoriteiten.

Waarom lijken andere bureaus ‘flexibeler’ over hoe iemand in Europa werkt?

Omdat zij risico’s nemen met uw financiële zekerheid door niet altijd de juiste verschuldigde bedragen aan de juiste personen te betalen. TCP heeft er altijd voor gezorgd en zal er altijd voor zorgen dat alle betrokkenen in een contract de wet volledig naleven, zowel in het land van herkomst van de werkgever en van het individu. Iedereen weet zo dat er niets te verbergen valt en er niet gevreesd hoeft te worden van de belastingdienst.

Wat is het ergste dat er kan gebeuren?

Alle betrokkenen in de overeenkomst worden beboet en moeten belasting met rente terugbetalen. Dit kan dus oplopen tot vele duizenden euro’s (in sommige gevallen honderdduizenden euro’s voor werkgevers). Veel autoriteiten hanteren ook de ‘schuldig tot het tegendeel is bewezen’ benadering. Dit betekent dat je eerst het geld moet vinden, voordat je kunt bewijzen dat het niet van jou is en het terug kan vorderen. Bij TCP zijn wij zo zeker van onze processen dat wij iedere partij vrijwaren van een boete of straf wegens niet-naleving.

Als er zo veel regels zijn, waarom zouden we dan in Europa gaan werken?

Omdat het voor alle betrokkenen zeer winstgevend kan zijn. Bureaus die individuen kunnen leveren aan werkgevers kunnen lange, succesvolle relaties aangaan met zowel werkgevers als particulieren in tegenstelling tot degenen die de kortste weg nemen en gepakt worden.

Neem contact op
Bel +31 (0) 206 757 162 of verzend een bericht zoals hieronder aangegeven

 

Nieuws & Opinie

whitepaper-new
De GDPR in vogelvlucht
ZZP
U bent op zoek naar een broker en wilt het liefste vooral bezig zijn met uw ondernemerschap?  Hoe werkt het
Working in the Netherlands. What do I need to know?